Upptäcksfärden

Lurade ut Kristina till stugan när jag skulle kasta på en pressening på virket och fick med henne ut i skogen. Stackarn höll på frysa sönder och det blåste isbjörnar. Jag tyckte det var ganska skönt ute men jag hade väldigt mycket kläder på mig och blev nog härdad efter en väldigt kall vinter i Hemavan.

Vi gick ut på jakt efter sjön i skogen. Snirklade oss runt träd och stenar.

Den borde ligga här.
Om vi går lite till vänster kanske.
Nu borde vi vara framme snart.

Där bakom träden såg jag öppningen. Lycka!


Här har vi nu Skatmaren!


Två flickor i vassen på ett snabbt äventyr.


I Skatviken var det kallt, viken kommer snart att lägga sig. Nu är det bara massa små isbitar som guppar omkring i havet.

Upptäcksfärd

Jag bara älskar att gå in på google och kolla på kartor. Speciellt där man tror sig känna till omgivningen.
I området runt Skatviken finns det massa små gömmor av trevliga ställen. Man kan se vägar man inte visste fanns och se vad som finns längs vägar man sett längs vägen.
Jag vill vara en riktig friluftsmänniska. Jag älskar att vara ute i naturen. Även fast jag är lite smått livrädd att det ska komma något läskigt djur om en björn.
Men det är så fridfullt. Fåglarna kvittar, bäckarna porlar, solen skiner. Jag blir glad.

Det jag fann på google var en tjärn eller en sjö mitt i skogen vid min stuga. Jag har inte vetat om att det finns. Skatmaren heter den tydligen. Jag var ut en snabbis i skogen idag men fann den inte. Var alldeles för nära vägen. Men nu har jag lokaliserat den i min hjärna så nu vet jag vart den ligger.
Min hjärna är ganska bra på det sättet. Speciellt med kartor. Typ som screen print. Sen finns den där tills jag behöver den. Så kanske imorgon finner jag den. Helst hade jag velat ha en skattkarta med.


Åh, det ska bli så spännande!

Panel

Fasiken vad det börjar bli kallt nu.
Måste plocka fram täckbyxorna så jag kan vara ute. Och köpa en varm mössa.
Men det är skönt att vara ute i friska luften.

Nu har det i alla fall kommit upp fönsterfoder på två fönster och knutbrädor på en knut.


Hur det såg ut innan.


Nya panelen.


Foder och brädor på plats.


Och baksidan mot uthuset. Här med min extremt fina vindslucka.

Ser lite tråkigt ut nu med rött och mörkbruna foder och knutbrädor. Men det kommer bli superfint med röda fönster och när altanen är klar. Den kommer nog bli finast på hela stugan.

RSS 2.0