Vatten

I helgen kom mamma och Göran hit med fika. Äppelkaka och vaniljsås. Lämnade kvar resten till mig som är en av de två gottegrisarna i familjen. Yam!
Har inte haft något vatten inne i stugan på alla dessa år för pumpen har inte funkat. Visst är det lite terapi att sitta vid bryggan och diska men inte alls speciellt roligt. Så jag köpte en ny liten länspump som kan ge mig diskvatten.
Kollar läget i brunnen.
Håvade upp 12 grodor som börjat sitt liv i brunnen. Även modern fick lov att komma upp. Dags för dom att finna ett nytt hem.
Och äntligen har jag vatten!! Woohooo!

Städning

En riktigt gråmulen dag vid havet. Kan inte annat än tycka det är så vackert ändå.
Har haft rensingsdag hos farbror Tobbe. Han har en stor vind där pappa haft halva sitt liv. Nu var det dags att ta tag i det och rensa. Att folk sparar det dom gör är helt otroligt. Hittade kartonger med strumpor och kallsonger. Från 80-talet!! Kasta. Fick även med mig en drös med annat skit hem som jag  måste gå igenom. Bland annat en massa gamla tavlor. Dessa är ju så fina enligt farmor (som också var med och styrde). "Tänk vad fin du kommer få ute i stugan nu!"
Mmm, svarar jag lite diffust.
Nog för att det kan vara roligt att spara något men vart ska jag ha skiten? 7 tavlor med broderade fåglar. Inte mig grej liksom.
Sen denna vackra broderade ren som tydligen farmor gjort. "Men inte kan du väl kasta den som farmor har sytt?" Säger hon. "Nej inte då" svarar jag och kastar på skräphögen när jag kommer hem.
Hittade dock min gamla smurfsamling. Det var det bästa!
Och mitt nya vinterprojekt. Fått en fotölj av Tobbe som jag ska klä om. Den är gammal men superskön att sitta i!

Hallon

Hade en fin rosbuske på tomten förut, den har nu dödats av en buske vildhallon. Bär fick jag också.
Tråkigt med trevligt!
Ekorren har varit här och skördat i år med. Synd bara att jag inte sett den denna gång.

Svanar

Tycker det är så mysigt när svanarna kommer in och hälsar på. Bjöd på lite bröd. Känns otacksamt när dom bara väser tillbaka. Men lika trevligt ändå!

Snyggaste dasset!

Jag hann med ganska mycket förra året men sen kom kylan och vintern.
Nu är det nya tag som gäller och först på listan står DASSET. Ska göra om det helt så det blir trevligt att gå dit. Inte som förr när man inte alls visste vem som gömde sig under locket, bakom huvudet eller, framförallt det vidrigaste, ovanför huvudet!
 
Funderade först på att göra ett helt nytt dass men det fick bli renovering av det gamla.
Dessa två bilder är innan.
 
Och så var det klart! Hade golv kvar sen innan så det är klickgolv på dasset. Lyx!
Även fin tapet! Och så har jag målat med griffelfärg så man kan skriva nåt roligt när man sitter där.
Gjorde ny pall till fötterna och en egendesignat toabord.
Väldigt tjusigt!
Så nu är det mycket trevligare att gå på dass. Fortfarande kommer det in nån liten rackare men nu är det lättare att hålla efter när det är tätt överallt.

RSS 2.0